Tips for eating more plant based

God morgen fine dere!

Det går sjeldent en uke uten at en venninne, kompis eller slektning spør meg om hjelp til å spise mer plantebasert mat. Senest i går, tikket det inn en melding fra ei venninne som trengte tips til enkle middager- og i dag, ei som trengte oppskrifter.

Dermed tenker jeg å gi dere noen enkle tips, for å klare å spise mer plantebasert! Husk, at kun det å spise vegansk en dag i uken, vil hjelpe for massevis på både miljøet, din egen helse og dyrevelferden. Gjør det du kan, og øk heller dosen gradvis etterhvert som du kjenner deg klar for det! Det er ingen som har nytte av at du pusher deg selv for mye, for så å gi helt fullstendig opp etter en uke. Det aller beste for mange vil være å starte smått med en plantebasert dag i uken, mens andre synes det er best å kutte ut alt av kjøtt og meieriprodukter med en gang.

Vegansk mat er heller ikke så vanskelig som mange skal ha det til å være. Jeg spiser ofte retter som spagetti, lasagne, burger og pizza. Cluet er å bytte ut kjøttet og osten på en smakfull måte. For de mer kresne, finnes det kjøtterstatningsprodukter som for eksempel “oumph” i alle dagligvarebutikker. Disse produktene smaker skummelt likt kjøtt, og er en perfekt erstatning for de som ikke vil gi opp smaken og teksturen av kjøtt.

Noen tips:

1. Ikke gjør det så vanskelig! Du kan fortsatt spise mat som bakst, pasta, dressing, nudler, snacks og godteri (uten gelatin og melk).

2. Bruk ukemenyene til bloggeren “veganmisjonen”. For eksempel her.

3. Start med ferdige pålegg til matpakken, om det å lage påleggene selv er for krevende. (Peanøttsmør, syltetøy, vegetabilsk margarin, tomatpuré, Tartex-postei, sjokoladepålegg, hummus)

4. Om du føler for takeaway, finnes det plantebasert mat på absolutt alle restauranter og gatekjøkken. For eksempel, selger Deli De Luca en digg plantebasert cheeseburger og 7 Eleven har plantebaserte pølser.

5. Ikke tving deg selv til noe! Har du lyst på en melkesjokolade, så greit! Kjøp den. Om den sjokoladen er det som hjelper å holde deg i sjakk, og motiverer deg til å fortsette, hva er vel problemet? Det er bedre å ha noen små unntak, enn å være såppas streng med seg selv at man til slutt ikke gidder mer, og gir opp.

6. Oppsøk matbloggere og inspirerende instagramkontoer. Mine favoritter på instagram er; @veganfoodvideos, @veganvideos, @minimalistbaker, @earhtyandy

Håper dere finner noen nyttige tips. Gjerne legg igjen spørsmål i kommentarfeltet om du lurer på noe! Klem

Advertisements

One thought on “Tips for eating more plant based

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s