Cultural heaven on earth

Mahé kan ikke måle seg med La Digue. La Digue er så intimt, og avslappet. Det finnes så og si ikke bilveier og kjøretøy her, alle sammen sykler rundt hvor enn de skal på øya. Jeg digger det her. Man ser mye mer lokale folk, og mye mindre turister- akkurat som jeg liker det.
Ps; Naturen på Mahé var også helt fantastisk, jeg bare liker atmosfæren her bedre.

Hotellet er NYDELIG! Det er mer en “resort” der det finnes hytter og store hus, omringet av planter, fjell og blomster! Restauranten der frokost, lunsj og middag spises, ligger på stranden. Vi satt altså på stranden og spiste frokost i dag, noe litt annerledes enn det første hotellet der vi satt inne i en mer lukket spisesal… Jeg elsker det her.

All frukten er fersk, altså en veganers paradis! Jeg spiste masse masse frukt og drakk tre glass ferskpresset juice til frokost i dag, hihi🍍 Menneskene som jobber her er helt fantastiske, og mye mer chill enn på Mahé. Men det er forståelig. Mahé er den største øya, og har blitt tatt over helt av hoteller, bilveier og turister 😦 Noe som er utrolig trist for mange av de som har bodd der hele livet. Andre syns bare det er helt greit.

// Mahé simply cannot compare with La Digue. La Digue is so intimate, and relaxed. There is no motorways, and almost no cars at all. Everybody just transports themselves around on bicycles! I love it here. There is much more local people, and much less tourists. Just the way I like it, haha.

The hotel is GORGEOUS! It is more like a resort, with lodges and bed and breakfast facilities. And, we are surrounded by plants, mountains and flowers! The hotel restaurant lies directly on the beach. So, be basically had breakfast at the beach today.. Amazing.

All the fruit at the hotel is fresh and local, and the people who work here is so cool. Much more chill than on Mahé, but I can understand why. Mahé is the biggest Island, and has been completely taken over by tourists, hotels and roads. So sad 😦

Privat plantasje med hjemmelagde fugleskremsel!

// Private plantations with home made scarecrows!

Etter frokost, hev vi oss på noen sykler, og dro avgårde for å utforske øya litt. På ferden fant vi kule lokale mennesker, restauranter i hagene til folk, private plantasjer, gigantiske skilpadder, løshunder og vakre strender. Naturen her er til å dø av! Wow, så vakkert.

Vi endte til slutt opp på verdens mest fotograferte strand; Anse Source d’Argent. Tross populariteten, var stranden allikevel lun og lite folksom. Score!

Etter å ha passert en god del store steiner, kom vi til slutt til en gjemt fruktbar under strandens vakre palmer. Her sto tre megahyggelige kreolere, i en egenbygd bar og serverte smoothie og drinker lagd av fersk frukt fra øya.

Dagen her har vært veldig fin. Håper din søndag også har vært det! Klem, M


// We ended up at the beach “Anse Source d’Argent”, which is the most photographed beach in the world! Even though its popularity, the beach was quite empty and quiet. Score!

Have a lovely sunday! Hugs, M

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s