Vallee De Mai

På øya Praslin, som ligger 10 minutter unna La Digue med båt, finnes det et naturreservat. Vallee De Mai… Dette er det nærmeste du kommer regnskog i Seychellene, og jøss hvor vakkert det er der! Vallee De Mai er så vakkert, at det en gang var trodd å være den opprinnelige Edens Hage.

Det var nettopp dit vi tok turen i går! Vi tok båt fra La Digue tidlig på morgenen, og tilbrakte deretter 2-3 timer i dette vakre reservatet på Praslin.
I Valle De Mai, finner du slanger, papegøyer, frosker, gekkoer og krabber. Og ikke minst, er dette stedet den eneste plassen på hele jordkloden, der du kan finne den gigantiske nøtten “Coco De Mer”. Jeg er litt nerd når det kommer til natur og mat, så det syntes jeg var kult å se.

Kjapt om Coco De Mer; CDM er den største nøtten i hele verden, og finnes kun på Praslin i Seychellene. Det finnes en kvinnelig nøtt, og en mannlig nøtt. Jeg tror dere ser hvilket kjønn de er… Den kvinnelige nøtten, er formet som en kvinnes underliv, mens den mannlige nøtten- er formet som en manns. Den mannlige nøtten, utviklet seg under en tropisk regnstorm, da den ville finne en kvinne å parre seg med. Komisk, eller hva?

Ellers har vi en fullpakket dag, da vi reiser hjem i kveld:-( SÅ lite klar. Seychellene har vært helt fantastisk, og har bydd på mye mer enn jeg noensinne kunne tro. Skal prøve å få til et innlegg med høydepunkt og inntrykk fra turen, så snart jeg kan! Masse klemmer❤

// Again, English version will be up later, as the internet wont allow long posts.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s