17th of May

Haha.. Stakkar Malin tok feiringen helt ut, og endte opp full hos tannlegen på selveste 17. Mai. Positiv som hun er, var det allikevel ikke noe klaging å høre fra denne jenta! Hyll!

// Poor Malin ended up at the dentists office in the middle of the celebration. Someone pushed her and she fell quite badly, but positive as she is, there was no complaints! Love her haha.

Jeg skrev dette innlegget i går, 18. Mai, og glemte å publisere. Her er min 17. Mai-feiring oppsummert!

FOR en fin dag jeg hadde i går! 17. Mai er bare så fantastisk, og det er med god grunn at det er de fleste nordmenns favorittdag i året. Alle er så glade, ikledd sine peneste antrekk og største smil. Jeg tror nok aldri jeg har sett en person med negativ utstråling på denne dagen. Og godt er det! I går var også litt vemodig, da det var den aller siste dagen av russefeiringen vår:( Disse tre siste ukene har vært helt fantastiske, og jeg er utrolig takknemlig for alle de gode minnene jeg sitter igjen med nå. Episoden som hendte på mandag, som dere kan lese om to innlegg lenger ned, har liksom blitt fullstendig overkjørt av de fine tingene som har tatt sted i russetiden. Ingenting skal få ødelegge de gode minnene om sene solfylte kvelder med venner og alkohol!

Vi startet dagen i går med den nydeligste champagnefrokosten hos Cecilia. Der var vi alle de 25 jentene fra russegruppen vår. Vi nøt tapas, kake, champis og deilig Mimosa som velkomstdrink! Det ble litt gråting på slutten, fordi vi alle var så triste over at russetiden er over, haha… Men det var bare fin tristhet, fordi vi har alle hatt det så utrolig fint sammen. Det er noe spesielt, med å bevisst møte venninnene sine hver eneste dag i over 17 dager for å drikke sammen! Det er et nytt fellesskap som er skapt i vennegengen vår, og det er helt fantastisk.

Etter champagnefrokosten, som varte i fire timer, dro vi nedover mot byen for å delta i russetoget. Vi sang på bussen og strålte i finværet! Russetoget i Trondheim varer i ca en time, og alle de videregående skolene som deltar i russefeiringen i Trondheim deltar. Her kjører hver av skolene sin egen flåte med høytalere der skolelåta spilles, med design som gjenspeiler skolens konsept. Vårt design var en krone, da logoen og konseptet vårt i år var “Primacy”, med en kongelig krone. Toget var så fint, og det å delta i det selv var utrolig gøy. Alle vi jentene hoppet glade opp og ned og sang skolelåta i en time i strekk, med byens innbyggere som tilskuere! Jeg mistet mildt sagt stemmen til slutt, hihi.

Håper dere hadde en like fin feiring av nasjonaldagen som meg. Hvordan tilbragte du dagen din i går? Hipp hipp hurra og gode ønsker fra meg:-))

// The 17th of May… Oh how I love our national day in Norway! We take the celebration to a maximum every year, wearing our national costumes and walkling in huge parades led by orchestras. In Norway all of the elementary schools, high schools and biggest public organisations get to have their own parade in the streets of Norway. Everybody sings our national anthem, and wave the Norwegian flag. Such an amazing celebration! Also, it is almost mandatory for all adults and even youths over 17 years old, to host a champagne breakfast with lots of cake and food before the parades start.

Us girls had an amazing champagne breakfast, which lasted for four entire hours, before we headed to the city. Here we were to walk in the “Russ parade” which is a huge parade with music and dancing russ who are the graduates of all the Trondheim High schools this year. We all wore our costumes and danced around while walking the city for an hour. All the citsents of Trondheim wave their flags and watch all of the parades, including the Russ parade.

We had such a great day, and I miss it already. Everyone always wear their biggest smiles and prettiest clothes on this special day.

Hugs for all of you! Have a lovely day:-))

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s