brunch before a cosmic journey

De to siste dagene har vært veldig fine! I går bestemte jeg meg for å invitere farmor og pappa på en koselig brunch. Jeg stilte med oppkuttede grønnsaker og frukt, smoothie, havremelk og müsli, mens farmor tok med hjemmerørt syltetøy. Mmm. Jeg lever for sånne dager! Ingenting føles mer godt, enn å starte dagen rolig med familie og en stor, god frokost.

Etter brunchen vår, løp vi alle tre til trikken. Vi skilte våre veier, da i går var første dagen av Starmus-festivalen, så veien min videre gikk dit! For dere som ikke vet hva Starmus er; det er en verdenskjent vitenskapsfestival, der temaet er livet og universet, eller “life and the universe”, som slagordet deres så fint sier. I går talte blant annet astronauten Sara Seager og musikeren Steve Vai, som begge kom hele veien fra USA.

Jeg rakk kun ett foredrag i går, da jeg hadde kveldsvakt på jobb. I dag derimot, fikk jeg med meg både paneldebatt mellom 11 nobelprisvinnere, der blant annet May-Britt Moser, Adam Riess og Susumu Tonegawa deltok. Jeg var også på flere spennende foredrag, til både Harrison Schmitt (Apollo 17 and beyond), Brian Greene (String theory and the fabric of space time) og Adam Riess (Supernovae reveal an accelerating universe). SUPERinteressant materiale, presentert av utrolig dyktige mennesker, altså. Jeg er så takknemlig for å ha muligheten til å være med på noe så enestående.

I morgen skulle jeg egentlig også ha vært så heldig, og fått bevitnet Stephen Hawking og Buzz Aldrin i person, men de er begge to, blitt rådet å bli hjemme grunnet en kritisk helsetilstand. Synd, men heldigvis er det masse annet kult å se, og det viktigste er trossalt at helsen deres blir satt først i rekka! Jeg gleder meg til en ny og innholdsrik dag i Trondheim Spektrum, og legger meg med et smil om munnen, i full takknemlighet for at lille Trondheim er den nye arenaen for denne fantastiske festivalen!

God natt, dere<3 Ha en fin dag i morgen

The amazing Harrison Schmitt talks about space travel and Apollo 17

// The last couple of days has been very good. I have been home alone at Nicolai’s this whole weekend, looking after his cat, and yesterday I decided to invite my grandmother and dad to a cozy brunch. I made sliced vegetables and fruit, smoothie, oat milk and muesli, while my granny brought home-made jam. Mmm. I live for those days! Nothing feels better than starting the day with family and a big, good breakfast.

After our brunch, the three of us ran to the tram. We separated our roads, as yesterday was the first day of the Starmus festival, so my day continued there! For those who of you that do not know what Starmus is; It is a great aknowledged science festival, where the theme is “life and the universe,” as the wonderful slogan says so well. Yesterday, the astronaut Sara Seager and the musician Steve Vai, came all the way from the United States, to speak for us.

I only had one lecture yesterday when I had a night shift at work. Today, on the other hand, I was lucky enough to witness a panel discussion between 11 Nobel Prize winners, including May-Britt Moser, Adam Riess and Susumu Tonegawa. I also attended several exciting lectures, with both Harrison Schmitt (Apollo 17 and beyond), Brian Greene (String theory and the fabric of space time) and Adam Riess (Supernovae reveal an accelerating universe). SUPER interesting material, presented by incredibly gifted people. I am oh so grateful to have the opportunity to attend this festival, it is such a unique experience.

Tomorrow, I were originally supposed to be so lucky to witness the legendary Stephen Hawking and Buzz Aldrin in person, but they have both been advised to stay home due to a critical health condition. Sad, but fortunately, there’s lots of other super cool stuff to see, and of course, their health should be put first, so I am happy that they take it serious!

I am looking forward to a new and fulfilling day in Trondheim Spektrum and go to bed now with a smile on my mouth, in great grattitude for the fact that tiny little Trondheim, is now the new arena for this amazing festival!

Good night, guys! Have a nice day tomorrow. Hugs

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s