Blooming of inspiration after a magical week

sko BAG TRONDHEIM , merke; CORTICA // bag LV // genser SAMSØE SAMSØE (lånt av Caroline, min venninne) // silkeskjerf HOLZWEILER

Fysikere, astronomer, astronauter, forskere, leger, økonomer, og all verdens slags vitenskapsmenn… Starmus har vært helt fantastisk. I dag, var den aller siste dagen av en helt fantastisk vitenskapsfestival. Jeg sitter igjen med så mange følelser, men mest av alt, takknemlighet. Denne siste uken, har jeg stått opp, spist frokost og syklet til starmus hver eneste dag. Enn det, at mennesker som Larry King og Neil DeGrasse Tyson kun har vært en liten sykkeltur unna meg! Det er helt utrolig, at lille Trondheim har vært så heldig og fått besøk av så fremragende “science rock stars”, som disse geniene kalles. Det gjør at alt har føltes ekstra spesielt, og nettopp det at Trondheim ble valgt som vert for denne festivalen, har gjort at jeg har vært ekstra takknemlig, og ekstra ydmyk. Mennesker fra absolutt hele verden har kommet til starmus, og jeg har snakket med mennesker fra både Australia, New York, Japan og Canada. Det er en lang vei, for å komme til Norge det! Jeg blir så utrolig stolt.

Etter 6 dager med et fullspekket stjerneprogram, rakk denne festivalen å bli en del av hverdagen min. Når jeg har våknet om morgenen, har jeg umiddelbart lengtet etter mer fakta å livnære meg på, og det har vært så utrolig deilig å vite at det er nettopp det som har ventet meg. Jeg kan virkelig ikke uttrykke med ord, hvor viktig denne uken har vært for meg. Jeg har svevd litt rundt i rutiner i det siste, og manglet inspirasjon- men nå har alle interessene og hjertesakene mine blitt pirket litt på, og en inspirert Melissa er vekt og klar for å finne tilbake til seg selv igjen! Det er så utrolig viktig å finne tid til seg selv, slik at man kan stille spørsmål ved de viktige spørsmålene i livet, og reflektere over valgene man tar selv. Nå kan jeg absolutt si at jeg er klar for å sette av den tiden til meg selv igjen, og motivasjonen min er tilbake for fult etter en tørketid som har vart helt siden eksamen.

Takk, Garek Israhil, for å ha arrangert verdens mest fantastiske begivenhet. Takk, for at du gjør ditt beste for å inspirere unge til å ta kloke valg. Og TAKK, kjære foredragsholdere, for at dere har aktivert barnsligheten og nysgjerrigheten i tusenvis av voksne og unge mennesker fra hele verden denne uken her. Jeg har sett mennesker i alt fra ti-, til nittiårsalderen på Starmus, alle med like stor glød og oppsperrede øyne. Takk.

Ps: Om du er en like nysgjerrig sjel som meg, MÅ du få med deg mine favorittforedrag HER , alt i HD og med fantastisk lyd. Mine favoritt-talere var blant annet Stephen Hawking (space travel, fysikk), Sandra Magnus (space, astronomi), Brian Greene (strengteori, space), Jeffrey Sachs (miljø, logikk), Larry King (humor), Oliver Stone (film, refleksjon), og kanskje min absolutte favoritt; Terry Virts, som gjorde noen fantastiske, unike observasjoner av jorden fra verdensrommet. Alle disse høyttalerne gjorde bemerkelsesverdige poeng, som jeg vil ta med med meg videre resten av livet. Sørg også for at du ser paneldebatten moderert av Neil DeGrasse Tyson, med blant annet SELVESTE Buzz Aldrin, Charlie Duke og Harrison Schmidt (alle fire fortjener faktisk en “SELVESTE” foran navnet deres, haha.)

// Astronauts, scientists, doctors, economists, and all kinds of influential human beings that you can imagine… Starmus has been amazing. Today, was the very last day of an amazing science festival. I’m left with so many impressions and emotions, among them is most of all, gratitude. This past week, I have waken up early in the morning every day, followed by breakfast and me riding my bicycle down to Trondheim spektrum. The fact that people like Larry King and Neil DeGrasse Tyson has been only a tiny little bicycle ride away from my home, is simply extraordinary. It is amazing that this small town, Trondheim, has been so incredibly lucky to host such “science rock stars” (and even musical rock stars, like Steven Vai) . The fact that this event took place in my home town, made everything feel extra special, and doubtlessly made me feel extra grateful and quite humble. People from all over the world has come to Starmus, and I have talked to people from places like both Australia, New York, Japan and Canada. It is safe to say, that their travel to come to Norway, was a long one. Probably exhausting too, and the fact that so many people came all this way to witness this festival, is one out of many proofs that this festival is awesome.

After 6 days of a spectacular program, this festival actually managed to become a part of my daily routine.. When I woke up in the morning, I immediately yearned for more facts to feed on, as of which I got a huge dose of every day. I really can not express in words, how important this week has been to me. I’ve been floating around in routines lately, and lacked inspiration – but now all my interests and passionate subjects has been pushed up to the surface again, and the inspired Melissa that i know is finally back on track and ready to find her curious self again! It is so incredibly important to find time for oneself so that you can question the important questions in life, and reflect on the choices that you make for yourself. Now, I can safely say that I’m ready to make that time for myself again. My motivation is completely back, after being gone ever since my exams.

Thank you, Garek Israhil, for arranging the world’s most amazing event. Thank you for doing your best to inspire young people to make wise choices. And thank you, dear speakers, for having woken the childishness, and curiosity of thousands of adults and young people from all over the world this week. I have seen everything from 10-, to 90-year olds in the festival venue for the last couple of days, all of whom with locked up eyes and a glowing face. Thank you.


Ps: make sure you watch all of my favorite lectures HERE , everything in HD and with terrific sound. My favorite speakers were Stephen Hawking, Sandra Magnus, Brian Greene, Jeffrey Sachs, Larry King, Oliver Stone, and perhaps my absolute favorite; Terry Virts. All of these speakers made remarkable points, of which I will carry on with me for the rest of my life. Also, make sure you watch the panel debate moderated by Neil DeGrasse, futuring THE Buzz Aldrin, Charlie Duke and Harrison Schmidt (all four of them actually deserves a “THE” in front of their name thought, haha.)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s