Vegan recipes to come

// Skrevet i samarbeid med Etikken

. . .

Jeg har vært og handlet inn litt økologisk mat på kolonialen Etikken , igjen.

. . .

. . .

Og i løpet av de neste dagene, kommer jeg til å dele 3 nyttige, veganske mattips! Alle tipsene kommer til å inneholde 100% vegansk mat, økologisk selvsagt, og alt er handlet på Etikken i Trondheim sentrum.

. . .

Så, hva er Etikken, spør du? Jo, det skal jeg fortelle deg. I Olav Trygvassons Gate i Trondheim, like ved Søstrene Grene og Byhaven, finner du Norges råeste butikk. Her finner du over to tusen miljøvennlige artikler og mat, som er gode for både deg og kloden. Alt er nemlig økologisk. Min favorittdel med Etikken, er at denne butikken skiller seg bemerkelsesverdig mye ut i pris i forhold til andre butikker som tilbyr de samme varene. Mange tror det å handle økologisk og vegansk er et mareritt for lommeboken, noe det kan være, men det finnes unntak. Påleggene de selger for eksempel, koster rundt 30-40 kroner mindre enn de andre butikkene jeg har vært innom. Yay! Sjekk ut for eksempel sjokoladene de selger, på nettsiden deres HER, og se hva jeg prater om.

Økologisk mat er ofte litt dyrere enn sprøytet mat, men hva vil du helst ofre? En ekstra tikroning, eller en ekstra miljø- og helsebelastning? Jeg velger tikroningen.

Helt siden jeg begynte å spise vegansk, har jeg handlet flittig på Etikken. Dette fordi du finner alle varene du trenger, samlet under ett tak. Det er kjekt for meg og kjekt for deg, for da slipper man å løpe byen rundt i fortvilelse, for å finne tre forskjellige ting den ene butikken ikke har. På Etikken finner du alt fra miljøvennlig shampoo, til vegansk smågodt. Jepp.

. . .

. . .

Også over til det kuleste av alt! Man kan handle sjokolade (både vegansk og ikke-vegansk,), chiafrø, hempfrø, krydder, mel, mûsli, tørket frukt, quinoa, bokhvete og annet digg i løsvekt! Du finner ikke det utvalget noen annen plass, enkelt og greit. Dere som har meg på Instagram, har sikkert sett mine jevnlige mystories, av det ville utvalget med naturlig smågodt man får kjøpt der, og da sikter jeg til den enorme løsvektordningen som finnes i butikken.

Dette er genialt for de som ønsker seg økologiske råvarer, som for eksempel chiafrø, men ikke trenger en stor bøtte med unødvendige mengder til unødvendig pris. Jeg selv, trenger ofte kun små mengder med råvarer, og da blir det høyst unødvendig å betale så masse når jeg trenger lite. På Etikken kan du enkelt og greit bare ta det du vil ha.

Merk deg også at det finnes rundt to tusen artikler utenom løsvektordningen, så om du ikke skulle være så keen på det, finnes det masse annet spennende å se på.

. . .

Del 1 av 3 kommer i morgen, så hold deg oppdatert! Og gled deg til en kommende smaksfest:-) Jeg lover at det er verdt å vente på, og om du skulle bli utålmodig, kan du dra innom Etikken og lure til deg handlelisten min, hihi. God natt, og sov godt.

Klem, M

Advertisements

One thought on “Vegan recipes to come

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s