RAINBOW SMOOTHIE BOWL- VEGAN RECIPE

on

// Samarbeid med Etikken

Macadamia nuts, vegan chocolate and dried pomegranate seeds

Rainbow smoothie bowl- Vegan breakfast tip

Hei, og god morgen! Som skrevet HER, kommer jeg til å legge ut tre veganske mattips i løpet av de neste dagene, alle med produkter fra min favorittbutikk i Trondheim, Etikken (sjekk ut deres nettbutikk HER ). Der får man kjøpt de diggeste smoothie bowl-toppingene noensinne, bare se så smaksrikt det ser ut! Dere som har lest bloggen min en liten stund, vet hvor stor fan jeg er av smoothies til frokost. Jeg har testet ut det meste som kan testes ut, men jeg har fortsatt noen ukjente ingredienser å krysse av fra listen min.

Noe jeg alltid har hatt lyst til å teste ut, som jeg endelig fant på Etikken, er kokosterninger. Det er de deilige hvite terningene dere ser strødd øverst til høyre. Jeg har aldri funnet slike i Trondheim uten gelatin og sukker, så jeg ble veldig glad da disse var å finne der. Raffinert sukker ønsker jeg ikke å ha i frokosten min, og gelatin er som kjent laget av svin, dermed spiser ikke jeg det.

Jeg vil tørre å kalle Etikken for Trondheims veggis-mekka, og syns det er helt vilt at de har fått inn så masse økologiske, veganske produkter der. Butikken drives av en kjempekoselig mann som heter Zana, og hans kone Irén. Man kan alltid være trygg på å møte hyggelige ansikter der ved en handel, og møter ofte på andre familiemedlemmer også. De har helt klart satt et hyggelig preg på butikken, der man kan kjøpe matvarer, husholdsartikler, kaffe, te og kosmetikk som man ellers kun finner på nett hos andre butikker.

Hva er spesielt med denne oppskriften, sammenlignet med mine andre?

Denne oppskriften er min nye favoritt, enkelt og greit. Pliiiis, lov meg å prøve den! Og få med alle toppingene, fordi akkurat denne smakskombinasjonen var helt vilt god. Det er crunchy, seigt og søtt, og minner litt om sorbét med iskremstrøssel på. Det er jo egentlig det det er, bare uten alle de kunstige stoffene.

Det er vanskelig å uttrykke hvor godt dette var, bare ved å kommunisere med noen bokstaver og bilder- men dere må bare forstå at dere må teste ut disse råvarene, altså. Jeg blir så entusiastisk når det kommer til mat, så entusiastisk at en lærer av meg måtte stoppe meg opp en gang og spørre; “si mæ, blir du betalt for å fortell om det her eller?”. Haha, genialt. Jeg bare elsker å hjelpe andre med å finne kvalitetsprodukter, det er alt.


Oppskrift

Ingredienser:

Til smoothien-

En håndfull frosne blåbær

En håndfull frosne bringebær

En håndfull frosne jordbær

0,5 dl vann

Topping-

1 ss gojibær

1 ts hempfrø

1 ss kokosterninger

1 ss tørkede kokosflak

1 ts mørke sjokoladeknotter

1 ts tørkede granateplefrø

4-5 macadamianøtter

Nyperose-blader og stemorsblomster til pynt (Jeg bruker disse blomstene, fordi de er både spiselige og ikke minst estetiske)

Alle ingrediensene untatt de frosne bærene er kjøpt på Etikken, og alt jeg har kjøpt der er økologisk. Kokosterningene og granatfrøene er egne produkter, mens resten er kjøpt i løsvekt. NAM. Gojibær og hempfrø får man kjøpt på de fleste steder, men resten har jeg aldri funnet på noen andre plasser. Hvis du ikke bor i Trondheim, sjekk helsekosten eller Meny! Eller bestill på nettsiden til Etikken. Alt blir linket under.

Fremgangsmåte:

1: For å lage smoothien, blender du sammen de frosne bærene med litt vann. Gjerne blend med en stavmikser, slik at du lett får most alt uten at du trenger så mye væske. Hvis du bruker for mye væske, vil all toppingen synke rett til bunns, noe som gjør at hele smoothie bowl-konseptet forsvinner litt. “Smoothien” skal ha en sorbét ish’ konsistens. Om du har Vitamix-blenderen, bruk den! Det finnes ingenting den ikke får most.

2. Dryss alt av frø, tørkede bær, frukt, blomster, sjokolade, kokos og slikt, pent over skålen, helt til du er fornøyd med resultatet. Prøv å legg toppingen litt i fargekoder og kategorier, altså hvitt med hvitt og rosa med rosa, men ikke overdriv. Det er pent med litt abstrakt kunst på tallerkenen, ikke sant?

3. Gjerne kutt opp litt frukt du har liggende, dypp den i chiafrø, og server enten ved siden av eller oppå smoothie-skålen.

4. Nyt, ta bilde, og del!

Ha en fin kveld, dere. Klem, M

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s