I quit my job and bought a one way ticket to Sri Lanka

Alle som kjenner meg, vet at jeg er en nysgjerrig sjel som lengter etter å se verden, ved et hvert sekund av dagen. Russenavnet mitt var trossalt “momondo”, fordi jeg satt og surfet flypriser hver dag i år på videregående, mens dagene gikk forbi i saktefilm. Det faktum at jeg har gått på skole, har vært det eneste som har holdt meg igjen i Trondheim de siste månedene.

Nå skal ting forandre seg. Jeg er fri.

For noen dager siden, sa jeg opp drømmejobben min og booket en enveisbillett til Sri Lanka. I dag, booket jeg enda flere enveisbilletter, til Kuala Lumpur i Malaysia, Bali i Indonesia, Cebu i Fillipinene, Tokyo i Japan, Hongkong i Kina, Bangkok i Thailand, og sist men ikke minst, min siste, men ikke endelige destinasjon; India. Jeg aner ikke når jeg skal hjem igjen, og jeg har ikke peiling på om jeg kommer til å bli i India, eller bevege meg videre. Alt jeg vet, er at jeg endelig skal få næret min enorme nysgjerrighet, ved å oppleve verden fra flere menneskers perspektiv. Jeg skal snakke med mennesker som aldri har opplevd verden fra mitt synspunkt, og lære av deres idéer. Alt kommer til å være helt ukjent for meg, og det gleder jeg meg til. Jeg gleder meg til å være omringet av takknemlige mennesker, som setter pris på det lille de har, i motsetning til oss nordmenn, som klager mye når vi har så mye. Og forresten, jeg reiser med min venninne Elise Amalie gjennom nesten hele ruten, men blir igjen alene i India. Det blir spennende.

For meg har det aldri vært et spørsmål engang. Jeg skal reise, og jeg skal se så mye uberørt kultur som mulig i løpet av livet mitt. Jeg er ikke interessert i å leve i en Norsk boble, der alt er kjent og enkelt. Jeg vil møte på utfordringer og lære nye ting, og kjenne litt på den redselen mange mennesker opplever hver dag. En type redsel vi som er oppvokst i velferdsstaten Norge, ikke kan forstå. Grunnen til at jeg ikke har booket noen billett hjem, er fordi jeg vil kjenne litt på usikkerhet, og vite at veiene mine kan gå hvor som helst. Jeg elsker tanken av å kunne være i India så lenge jeg vil, uten å ha noen deadline på turen min. Det var også derfor det var viktig for meg å ikke ha noen jobb eller andre forpliktelser i Trondheim akkurat nå, slik at jeg kan leve helt spontant og gjøre hva jeg vil!

For denne gang, valgte jeg å reise til Asia. Jeg har alltid vært veldig fascinert av kulturen i Asia, da spesielt den indiske og japanske kultur. Når jeg er der, kommer jeg til å oppsøke kloke mennesker, templer og en fredfull tilværelse i en ellers hektisk verden. Jeg kunne også ønske jeg fikk besøkt noen land i midt-østen, men det lot seg ikke gjøre for denne gang. Jeg er veldig nysgjerrig på den uberørte kulturen og naturen i land som Iran og Afghanistan, og har de helt klart på bucketlisten min!

Jeg skal definitivt legge ut et innlegg senere, om hvordan jeg får råd til å reise så mye osv:-) Ville det vært interessant for dere? Gjerne skriv spørsmål i kommentarfeltet, så kan jeg ha en oppsamlingsrunde med det dere lurer på! Ha en deilig kveld, hvor enn i verden du er.

// Everyone who knows me, knows that I am a curious soul who longs to see the world at every second of the day. My graduation name was actually “momondo” (haha), because I sat and surfed for travels every day this year at school, while the days went by in slow motion. The fact that I have been at school has been the only reason that I have not left this city sooner.

Now things are going to change. I am free. Schools out.

A few days ago, I quit my dream job and booked a one-way ticket to Sri Lanka. Today, I booked even more one way tickets, to Kuala Lumpur in Malaysia, Bali in Indonesia, Cebu in the Philippines, Tokyo in Japan, Hong Kong in China, Bangkok in Thailand, and last but not least, my final but not last destination; India. I do not know when I am going back home, and I am not sure if I am even going to stay in India, or continue my journey in other countries. All I know is that I will finally get to feed my intense curiosity by experiencing the world from the perspective of new people. I am going to talk to people who have never experienced the world from my point of view, and learn from their ideas of life. Everything is going to be completely foreign to me, and for that I just cannot wait. I am looking forward to being surrounded by grateful people who appreciate the little they have, unlike us Norwegians, who complain so much when we have so much.

For me, there has never been any questions whether I should travel or not. I will travel and I will see as much untouched culture as possible during my life. I am not interested in living in a Norwegian bubble, where everything is known and simple. I want to meet challenges and learn new things, and to exprerience the fear many people experience every day. A kind of fear that us in the welfare state of Norway can not understand. The reason I have not booked any return ticket home is because I want to experience some uncertainty and to know that my path can be leaded in any direction. I love the idea of being in India for as long as I want, without having a deadline on my trip. That’s why it was important for me to have no job or other obligations in Trondheim right now, so that I can live spontaneously and do EXACTLY what I want!

For this time, I chose to travel to Asia. I have always been very fascinated by the culture of Asia, especially the Indian and Japanese culture. When I go there, I will seek wise people, temples and a peaceful existence in an otherwise hectic world. I also wish I could have visited some countries in the Middle East, but I could not afford such a long route for this time. I am very curious about the untouched culture and nature in countries such as Iran and Afghanistan, so they are absolutely on my bucket list!

I will definitly post a blog post later, on how I can afford to travel so much etc 🙂 Would that be interesting to you? Feel free to write some questions in the comments below, so that I can collect all of the questions and make an own post with me answering everything! Hugs from me. And have a lovely day, wherever in the world you are!

pictures from this post about the Seychelles

Advertisements

16 thoughts on “I quit my job and bought a one way ticket to Sri Lanka

 1. Hei, dette høres veldig spennende ut! Jeg lurer bare på om du synes det blir vanskelig med tanke på at du har kjæreste og familie hjemme i Norge?

  Like

 2. Heia! Dette kan jeg svare på i et eventuelt samlet innlegg med spørsmål, men jeg kan si så mye som at ja, det kommer til å bli vanskelig… Jeg er en skikkelig familieperson, og gråter hvis jeg ikke ser søsknene mine på en uke liksom, haha. Men, jeg har en veldig forståelsesfull familie, som alltid ønsker meg det beste, og jeg vet at ingen kommer til å klage på at jeg drar fra de! haha. Familien min er fylt av glede, og de kommer heller til å prøve deres beste på å oppmuntre meg, i stedet for å gjøre meg trist ved å snakke om savn hele tiden. Så, det blir litt trist, men jeg vet at jeg alltid har gode klemmer å komme hjem til<3 I tillegg er familien min fra Cabo Verde og Chile, så jeg er vant til lange avstander mellom familie til tider. Når det kommer til Nicolai, blir det nok ganske kjipt å være borte fra hverandre. Vi er sammen hver dag ellers. Men, vi har hatt avstandsforhold før, og takler det fint! Forhåpentligvis hopper han på turen ved et punkt med en kompis, så slipper vi lengselen, hihi. Takk for spørsmål! klem 💗

  Like

 3. Hvordan gjør du det med hoteller og steder du skal bo de ulike stedene med tanke på booking osv? Har du bestilt hoteller nå og har en klar reiserute eller tar du det på sparket? Sykt kult foresten!

  Like

 4. Dette virker sykt kult, du kommer helt sikkert til å oppleve masse! Hva var drømmejobben din, og har du planer om å få den tilbake når du en gang kommer hjem? Tenker du å jobbe mens du reiser (som servitør ol), eller reiser du til “ikke har råd” lenger? Hvordan tenker du å holde kontakten med familien din når du reiser? Flere steder i Asia er det jo dårlig dekning og lite wifi. Lykke til med reisen!

  Like

 5. Drømmejobben min, var min jobb på Mat Fra Hagen i Trondheim, som er en vegan-restaurant, der jeg har jobbet i litt over to år. Veldig fin plass å jobbe! Jeg kommer nok til å fortsette en annen retning når jeg kommer hjem igjen. Mens jeg reiser, kommer jeg rett og slett til å leve på budsjett. Det er billige land jeg skal til! Om jeg skulle begynne å bli blakk, men ønsker å være der lenger, finner jeg alltids en løsning. For eksempel å jobbe mot mat og bolig. Men jeg er fornuftig med pengene, og har en nødkonto 😊 Jeg kommer til å kontakte familien og kjæresten når jeg har godt nok nett, men tror nok ikke det skal bli noe problem. Tusen takk for spørsmål! 😊)

  Like

 6. Hei, elsker bloggen din! Du er så utrolig inspirerende, så gleder meg til å følge deg videre 😊 jeg lurer også på hvordan du får råd mtp at du ikke jobber mens du reiser (går jo mye penger på opphold, transport og mat?) og hvordan du kommer til å disponere pengene, så håper du kan få til et innlegg ettersom jeg også har hatt lyst til å reise i friåret mitt, men syns det har vært litt stressende med tanke på penger. Og et annet spørsmål, tenker du å studere senere i så fall hva? ❤

  Like

 7. Hei! Jeg har så utrolig lyst til å reise til Asia, og tenker å gjøre det neste år når jeg ikke skal gå skole. Men jeg har også kjeeempelyst til at Singapore skal være en av mine destinasjoner. Ønsker du å dra dit også, eller blir det litt for “typisk storby” for din del? Gleder meg til å lese om reisen, både i forkant og underveis! ❤ Når reiser du forresten? xxx

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s