chocolate love- tip 3/3

// samarbeid med Etikken

Vegan hazelnut nougat and pink (white) chocolate

Jeg har skrevet 2 innlegg for å inspirere leserne mine til å spise mer miljøvennlig og helsefremmende, og har i begge innleggene brukt økologiske produkter, kjøpt på Etikken. Forrige gang viste jeg dere hva man kan ha på brødskiva som veganer (HER) , og gangen før der delte jeg en spennende, og ikke minst fargerik oppskrift på en “Rainbow Smoothie Bowl” HER.

Mitt tredje og siste veganske mattips, er selvsagt vegansk sjokolade. Nam. Disse er bare to av veldig mange spennende sjokolader du får kjøpt på Etikken, men er helt klart mine favoritter. Det er fælt å skrive dette innlegget nå, og ikke ha muligheten til å spise sjokoladen, haha:-( Jeg sikler serriøst etter den Vegosjokoladen. Den er blant de diggeste sjokoladene jeg har smakt, vegansk eller ikke. Vego er en nougatbar, basert på hasselnøtter og kakao! Konsistensen er skikkelig myk og deilig, og sjokoladen smelter i munnen når man spiser den. Jeg tror jeg smakte denne for første gang, for to år siden eller noe, og har aldri endret mening på at det er min favoritt. Den smaker nøyaktig som vanlig nougat, og inneholder ikke noe spesielt annet enn den klassiske nougaten heller forsåvidt. De har bare droppet å putte i kumelk.

Lov meg å teste ut denne! Den finnes i stor og liten størrelse.

Så for deg som tror du må gi opp alt godteri og sjokolade om du skal spise vegansk, tro om igjen! Det stemmer så absolutt ikke. Du finner masse godteri og sjokolade du kan spise i både vanlige butikker og på helsekost. Denne er min favoritt. Gjerne spør om du lurer på hvor man får kjøpt diverse godteri osv, jeg har gjort min research og vet sånn ca hvor man finner det meste! Det enkleste er dog å besøke Etikken , da de har absolutt alt du skulle trenge under ett tak. Så slipper man å lete gjennom 2-3 butikker før man finner det man leter etter!

White chocolate with strawberry crunch, based on rice milk. YUM.

Også denne da, ah. Like mye vann i munnen. Dette er en hvit sjokolade basert på rismelk, med vaffelkjeks og jordbærcrunch. Den er. så. god. Nicolai har også fått smakt på denne, og han var like begeistret som meg. Nicolai er ikke veganer, og elsker hvit sjokolade mer enn alt søtt som finnes.

Så, denne anbefaler jeg også å kjøpe på Etikken. Og den koster faktisk det samme som en vanlig sjokoladebar, så du trenger ikke å bla opp med så mye penger. Vivani er en sjokoladeprodusent som lager både veganske og ikke-veganske sjokolader, rett og slett fordi all sjokolade ikke trenger å ha melk i seg. Det er en rar myte, og heldigvis forstår flere og flere at melk er en ganske overflødig ingrediens å bruke. Vivani bruker bare rismelk som erstatning for kumelk i sine sjokolader. Og, rismelk er rett og slett er vann som har trukket i seg ris og søtning, helt til vesken er blitt hvit som melk 🙂

Sjekk ut nettsiden til Etikken HER , om du ikke har mulighet til å besøke de i Trondheim, og heller vil bestille noen varer hjem. Merk deg også, at de i butikken har over to tusen varer, mens nettsiden ikke er helt oppdatert enda.

Advertisements

2 thoughts on “chocolate love- tip 3/3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s