Behind the scenes of travelling

Det å ha en reise foran seg, er ikke alltid så spontant som det kan høres ut. Som dere kanskje leste, HER, så kjøpte jeg meg en enveisbillett til Asia for litt siden, og sluttet i jobben min. Det var en utrolig spennende beslutning å ta, og jeg gleder meg bare mer og mer for hver dag. Jeg reiser om fire uker! Det er dog mange praktiske ting å tenke på, som man må ta høyde for før man faktisk kan dra. Jeg synes egentlig det er ganske komisk, at alt på Instagram og reiseblogger virker så bekymringsløst og spontant, når det i virkeligheten finnes så masse regler og hensyn før man faktisk kan reise. I hetens øyeblikk, når man ser på reisevideoer og booker en flybillett- så glemmer man at man faktisk må gjøre gørrkjedelige ting som å søke visum, ta vaksiner og kjøpe myggspray.

Nå om dagene, mens jeg venter på å reise, jobber jeg opp mot 6 dager i uken, mens jeg sjonglerer mellom småjobber, tar vaksiner, møter familie, og henger med venner.

Jeg har i løpet av den siste uken tatt SEKS vaksiner, haha! Armen min er full av små vaksinehull og svake blåmerker. Hittil har jeg tatt vaksine for Gulfeber, Hepatitt A, Hepatitt B, Rabies, Typhoid, Japansk Encefalitt, og attpåtil har jeg allerede hatt to runder med rabiesvaksinen. Om to uker, skal jeg inn igjen for enda mer påfyll på flere av vaksinene!

Jeg anbefaler alle dere som skal ut og reise å være ut i god tid med vaksinene, slik at dere rekker alt av påfyll før dere drar. Det er ikke det lureste, å vente helt til siste uken, og så måtte slite med både bivirkninger og tom lommebok når reisen først starter. For å gi dere et bilde av hvor dyrt vaksiner faktisk er, kan jeg røpe at jeg etter neste runde med påfyll kommer til å ha betalt nesten 6000 kr for vaksiner til sammen. Det er mye, det. Først trodde jeg at man bare skulle betale en gang, men man må betale for hvert påfyll, så det blir helt sinnsykt dyrt til slutt. Jeg tar vaksinene mine på Reisevaksiner i Trondheim, der de er utrolig dyktige. Jeg er redd for sprøyter, men hun damen jeg går til er så utrolig søt og hensynsfull at det egentlig går fint, hihi. De som jobber der er naturligvis veldig kunnskapsrike når det kommer til geografi og sykdommer, så jeg føler meg trygg på at de vet hva de prater om og at jeg får det jeg trenger.

Jeg vil påpeke at man ikke trenger gulfeber-vaksinen for å reise dit jeg skal i Asia, men jeg valgte å ta den nå i samme slengen, da den uansett varer hele livet. Så det er like greit å bare få den unnagjort! Dessuten, har jeg på følelsen at jeg kommer til å ende opp i Afrika etter India, da jeg har veldig lyst til å reise mer i det vakre kontinentet. Der trenger man gulfeber-vaksinen i en god del land, så det å ta den allerede nå gir meg mindre å tenke på senere.

Kostnadene for reisen min er hittil noe rundt 40% for vaksiner og 60% for fly. Utover det kommer jeg ikke til å bruke noe spesielt mye penger. Så, du som skal ut og reise, sett av penger til vaksiner og visum, og dropp luksushotell og unødvendige kostnader. Det er en god del ting du MÅ bruke penger på, så det bør være din første prioritet! For du MÅ ikke spise ute og leve luksuriøst når du er ute og reiser, det setter deg bare tilbake i budsjett.

Gjerne legg igjen noen spørsmål om det med vaksiner og visum, om du skulle ha noen spørsmål 🙂

// Having an exciting travel coming up, is not always as spontaneous as it may seem. As you may have read, HERE , I recently bought a one-way ticket to Asia, and also quit my job to travel. It was an incredibly exciting decision to make, and I look forward to my trip more by every day. I am going in just four weeks! However, there are many practical things to consider, which one must take into account before you can actually go. I really think it’s quite comical that everything on Instagram and travel blogs seems so carefree and spontaneous, when there are actually tons of things to consider before actually going. In the heat of the moment when you look at travel videos, and book a flight ticket, you forget about the fact that you have to do boring stuff like applying for a visa, taking multiple vaccines and buying stuff like mosquito spray.

Now, while waiting for me my upcoming travel, I work up to 6 days a week while juggling between extra jobs, taking vaccines, meeting my family, and hanging out with friends.

During the past week I have taken SIX vaccines, haha! My arm is packed with tiny bruises and vaccine holes haha. So far I have taken a vaccine for the yellow fever, Hepatitis A, Hepatitis B, Rabies, Typhoid, Japanese Encephalitis, and actually I have taken two Rabies vaccines.

To give you a picture of how expensive vaccines actually are, I can tell you as much as this; I am going to pay almost 600 Euros toghether, for all my vaccines. But, it is definitly better to pay that amount now, then to pay when I am sick later.

I would like to point out that you do not need the yellow fever vaccine to travel to my destinations in Asia, but I chose to take it now as it lasts for a life time anyways. So I might as well just get it done! Besides, I think I am going to go to some African countries after India, where you often need this vaccine. So by taking it now, I don’t need to think about it later.

The cost of my trip is so far around 40% for vaccines and 60% for the plane tickets. Other than that, I’m not going to spend that much money. So, tip; save your money for vaccines and visas, and drop the luxury hotels and unnecessary costs. There are a lot of things you have no choice spending money on, so that should be your first priority!

Please leave a few questions about vaccination and visa stuff if you have any questions 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s