BACKPACK VEGAN AND ORGANIC 101

// Skrevet i samarbeid med Etikken, sponset

1-2-3 food to go, vegan skin care and organic sunscreen

. . .

All products are from http://www.etikken.no, and can be found on their website. All products are tagged in this photo.

Raw coconut & cacao face mask, dead sea night cream, organic crystal deodorant and bamboo toothbrush

. . .

Hva pakker man i sekken, om man skal reise på ubestemt tid med en 70-liters sekk- og er opptatt av både miljø, veganisme og velvære? Se fasit ovenfor😉 Nå er det bare timer igjen til jeg reiser, og jeg har allerede vært ferdigpakket i flere dager. Jeg reiser på natten i morgen, og gleder meg såå masse!! I den anledning, vil jeg vise dere litt av det jeg har pakket med meg i min kjære Osprey-sekk.

Jeg har nok en gang vært innom Etikken i Trondheim, og plukket med meg noen økologiske og veganske favoritter. Denne gangen har jeg fokusert mer på produkter jeg vil ha med meg på reise. Alt er helt fritt for skadelige kjemikalier og ingenting er testet på dyr! Jeg synes det er en viktig tommelfingerregel, at man ikke skal putte noe på huden med mindre man vet hva alt på ingredienslista faktisk er. Hvor mange ganger har man ikke lest på baksiden av en etikett, kun for å bli avskrekket med titalls E-ingredienser og uforståelige kjemikalier?

Jeg elsker å handle på Etikken , for da kan jeg alltid være 100% trygg på at produktene er valgt med omhu. Zana, som driver Etikken, velger ut alle produktene de skal selge, helt selv. Han passer alltid på at alt er økologisk, og at så mye som mulig er resirkulert, fairtrade og vegansk.

Siden jeg skal reise i såpass varme land, er det viktig å alltid smøre seg med solkrem om dagen, og å gi næring til huden om natten etter en lang dag i solen. For denne gang, har jeg valgt med meg en økologisk og vegansk solkrem fra Acorelle, for å beskytte huden min om dagen. Om natten, bruker jeg en nattkrem, lagd av mineraler fra dødehavet. Kremen er utrolig tykk og luksuriøs, og sørger alltid for at jeg våkner opp med fresh hud. Jeg har testet den ut den siste uken nå, og konkluderer med at huden min har gått fra høst til sommer på kort tid nå🙊 Oversettelse: fra tørr hud til hud full av glød.

Ellers har jeg besluttet å bytte ut tannbørsten min i plast, med en mer miljøvennlig en- i bambus. Les mer om den HER .

Jeg har også plukket med meg verdens diggeste ansiktsmaske, lagd av kakao og kokosolje. Dere vet hvor glad jeg er i kokosolje, som er en del av min daglige morgenrutine . Det å ha en ferdiglaget maske liggende, kommer til å være veldig nyttig for meg som backpacker i farten. Jeg takler ikke å ha for mange produkter, og slutter meg heller til en favoritt som er rask å bruke, enn å bruke timesvis på badet hver dag grunnet for mye produkter. Dermed blir det godt å ha hele morgenrutinen min stappet inn i en liten krukke.

Så over til mat! Som veganer på tur, er det viktig å alltid ha noe nødmat liggende, i tilfelle man støter på en flyplass eller to med dårlig utvalg. Jeg har ikke oversikt lengre, over hvor mange ganger jeg har vært nødt til å spise nøtter og potetgull til lunsj, fordi flyplassen ikke har hatt noe ordentlig tilbud for veganere.

Denne gangen stiller jeg forberedt, og har plukket med meg to instant misosupper, to meksikanske ekspressposer og fire energibarer. Nå vet jeg, at jeg har noe i sekken i tilfelle jeg skulle ville spare penger eller tid. Se for dere, hvor digg det er å ha dette i sekken, når jeg er på flyplasser der ingen snakker samme språk som meg, og innholdslistene på matvarene er skrevet på kinesisk. Jeg blir svett bare av å tenke på det.

Alle produktene ovenfor er selvsagt fra Etikken, og er linket til i avsnittet over.

8 reusable produce bags, for long days at the market shopping fresh fruit and veggies

. . .

Det er ingen tvil om, at jeg kommer til å bo på frukmarkedet i byen når jeg er i Sri Lanka, Bali, Fillipinene, Thailand og India. Det å handle billig, fersk frukt og ferske grønnsaker, er på en god 5.plass over hva jeg gleder meg mest til med reisen min. Et must for meg, er dermed å ha med gjenbrukbare fruktnett, for å handle i hver dag. Om jeg skulle brukt plastposer hver gang, ville det blitt ganske miljøskadelig etterhvert. Jeg skal jo trossalt til en god del tropiske land og handle.

Jeg har plukket med meg en åttepakning med fruktnett, fra ONYA, på Etikken. Disse kommer uten tvil til å bli brukt flittig! Kjøp de HER ♻️🌍💚

Ikke glem å klikk dere inn på den fantastiske nettsiden til Etikken , for å se det enorme utvalget de har av miljøvennlige goodies! Og dere som er så heldige og bor i Trondheim, besøk Etikken i Olav Trygvassons gate, like ved Byhaven. Jeg kommer til å savne Etikken mens jeg er bortreist, altså.

Ha en ellers fin dag, og ikke glem å være snill mot deg selv og kloden!

Advertisements

5 thoughts on “BACKPACK VEGAN AND ORGANIC 101

 1. Heisann! Kunne du kanskje skrevet et innlegg om hva du pakker med deg og ikke? Og kanskje et innlegg om hva du gleder deg mest til med reisen? Og hvor lenge skal du være på hver plass?

  Like

 2. Heia! Gode forslag. Jeg skal prøve å få til det. Kommer ut et innlegg om alt jeg pakker i løpet av de neste dagene hvertfall, holder på med det nå hihi😊 Skal være to uker på hver plass, med unntak av noen plasser. Skal skrive litt mer om det i morgen! Takk for kommentar

  Like

 3. Har så lyst til å dra på en sånn Interrail reise jeg også, men aner liksom ikke hvor jeg skal starte, hva det vil koste ol. Hvordan klarte du å få planlegget alt dette og hvor lenge har du spart opp?

  Like

 4. Heia! Du, det må du få til altså. Interrail tror jeg er fantastisk, og det som er så kjekt, er at da er alt så lagt opp for deg. I din situasjon, ville jeg anbefalt å lagt et kart/google maps foran deg, og ringet rundt alle dine viktigste destinasjoner. Til slutt sitter du igjen med en reiserute, og vet akkurat hvor du har mest lyst til å reise! Når det kommer til penger, burde du også kanskje notere hva du ville brukt på transport, mat, drikke og diverse i Norge i løpet av en måned, så setter du av det. Dermed hr du et månedsbudsjett med masse ekstra pener, siden det er så billig å reise i Øst-Europa🙊 Jeg satt kun av mine to siste månedslønner, pluss feriepengene mine som for min egen reise. Det holder i MASSEVIS! Da er det to fulltidslønner jeg har satt av. Håper du følger drømmene dine og reiser! Og, couchsurfe, så koster det deg nesten ingenting💗

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s