Sri Lanka: Yoga for days

*This blog post is sponsored

Yoga, for et fantastisk konsept. Min mor er utdannet i global yoga, og har gang på gang vist meg hvor viktig yoga er for sjel og kropp. Ikke bare styrker det musklene dine (yoga er utrolig krevende, man sitter ikke bare med bena i kryss), men det styrker også en sunn og god tankegang.

Her i Sri Lanka, er Buddhisme og Hinduisme store religioner, og i begge to finner du yoga og meditering som viktige tilskudd til levemåten. Elise og jeg har vært så heldig og fått være med på to private yogatimer mens vi har vært her, og kunne virkelig ikke gått foruten. Det å komme rett fra en stressende hverdag i Trondheim, og hit til Sri Lanka, er ikke noe man klarer å riste av seg med en gang. Så, det å gjøre yoga har for min del kickstartet hele den rolige tilværelsen jeg ønsker å kjenne på her i Asia.

5 grunner til å gjøre yoga

  1. Man kommer i kontakt med egen kropp og eget sinn. Praktiserer man yoga, er det utrolig viktig å fokusere på rolige pusteteknikker, og man vil prøve å holde hodet rent. Man kommer seg bort fra alt det materialistiske og overfladiske fokuset som ellers spiller inn i hverdagen, og kjenner på at man eksisterer kun her og nå.
  2. Man får seg en pause. Yoga-praktisering stilner den ellers høye stemmen i hodet, og tillater deg å kjenne på en indre ro. Man tenker ikke på hva man skal ha på seg kvelden etter, man tenker ikke på regninger, og man tenker ikke på jobb. Man tenker ikke på det vonde fra fortiden. Man er kun tilstede, med pust og meditasjon som hjelpemiddel.
  3. Det er god trening! Uten å ha prøvd yoga selv, er det lett å se for seg at man kun sitter i meditasjonsstilling på gulvet mens man puster- men det er ikke tilfellet. I yoga finnes det så utrolig mange positurer å ta i bruk, alle gode for kroppen på hver sin måte. Det er både statiske og dynamiske bevegelser i yoga, som styrker viktige kroppsdeler. Hver stilling har en funksjon som er bra for deg.
  4. Du utvikler takknemlighet for en fungerende kropp. Hvordan kjennes det ut når du virkelig føler på hvordan kroppen din fungerer? Det er så utrolig viktig å være takknemlig om man er frisk, for det er virkelig ikke en selvfølge. Kjenn på hvordan ryggen din fungerer, og kjenn på hvordan hjertet ditt banker. Si takk for at alt er som det skal være, og at du har føtter å gå på hver dag.
  5. Man får kontroll. Ikke la små ting plage deg og stjele den positive energien din. Ta i bruk pusteøvelser og kraften til å styre egen energi og tankegang i ettertid av yoga, så skal du nok se at kun det som er viktig får en plass i tankene dine. Alltid prøv å få, og gi så mye positiv energi som mulig til verden rundt deg. Prøv å forstå at ting ikke forandrer seg ved å klage, og jobb heller meg å finne løsninger.

Og nå over til mine opplevelser med yoga her i Sri Lanka! Ved våre første dager i Sri Lanka, bodde vi i et strandområde kalt Unawatuna. Det kommer et eget innlegg om alle plassene vi har bodd på, i etterkant av turen vår til Sri Lanka.

Den tredje villaen vi bodde i, var en nydelig AirBnB kalt “The Skinny Beach House” med utsikt mot havet. Verdens snilleste CJ (Cecilia), verten vår under hele oppholdet vårt i Unawatuna, ordnet slik at vi fikk en time med privat yoga på platten på The Skinny Beach House, under kokospalmer med utsikt mot havet. Fantastisk, eller hva? Noen dager senere, ordnet hun også slik at vi fikk være med på stående “paddle boarding yoga” i en nydelig innsjø. Det var helt utrolig. Ingenting kan måle seg med den følelsen jeg hadde, da jeg lå på yogamatten etterpå, med lyden av det indiske hav i bakgrunnen.

Yoga with Grace & Joy

“Yoga with Grace and Joy” drives av nydelige Jessyca fra USA, som har bosatt seg i Sri Lanka. Hun utøver forskjellige typer yoga, og holder kurs for både voksne og barn- samtidig som hun også tilbyr privattimer, og fra tid til annen holder kurs og workshops.

Om du skulle befinne deg i Sri Lanka, må du absolutt ikke nøle med å oppsøke Jessyca. Hun er en så utrolig varm person, og man sitter igjen med masse god energi og senkede skuldre etter å ha vært på time med henne. Hadde jeg bodd i Sri Lanka ville jeg garantert gått til henne ukentlig. Så snart Jessyca går inn i et rom fylles atmosfæren med en utrolig energi, som betrygger en hver person om at dette, det skal bli en bra yogatime. Du finner nettsiden hennes HER.

IMG_5935

 

Standup paddle boarding Yoga

Stående yoga på padlebrett, trenger jeg si mer? Få dager etter vi gjorde privat yoga med Jessyca, møtte vi Magda, som er fra Polen. Vår fantastiske AirBnB host Cecilia ordnet slik at vi fikk en privat yogatime, denne gangen i en lokal innsjø omringet av palmer. Utsikten bydde på både apekatter, kokospalmer og flyvefisk. Før vi startet timen kunne også Magda betrygge oss med at krokodiller ikke var å finne i akkurat denne innsjøen, da det var en lagune. Pjuh.

Timen startet med enkel meditasjon i huset yoga holdes, etterfulgt av en lett og deilig frokost med granola og fersk frukt. Hodene våre ble skjerpet, samtidig som vi alle fire fikk muligheten til å slappe av litt før vi skulle begi oss ut i solsteika og utføre krevende yoga! Etter litt simulering på fjærbrett på bakken, dro vi opp til innsjøen og gjennomførte en time med forfriskende yoga. Jeg var veldig nervøs for at brettene skulle være ustødige, da jeg er litt av en kløne, og garantert ville falt av. Dermed ble jeg utrolig lettet, da brettene var store og stødige, og jeg klarte å holde meg på under hele timen. Utrolig nok falt ingen av oss ut i vannet. Brettene Magda bruker er beregnet på yoga i vann 🙂

Det å gjøre yoga i slike omgivelser, var en kul og minneverdig opplevelse jeg vil unne alle. Hele opplevelsen ble avsluttet med fersk king coconut, altså oransje kokosnøtt. Kokosvann har aldri smakt bedre. Lov meg å test ut konseptet om du skal til Sri Lanka, og kontakt SUP (Standup Paddle Boarding Yoga) HER. 

untitled-3untitled-1untitled-5

Tusen takk, til både Jessyca og Magda, for å ha gjort turen min til Sri Lanka så magisk. Jeg kunne ikke gått foruten, og er sikker på at jeg ikke ville klart å slappe av ordentlig etter enda noen flere dager, om det ikke hadde vært for disse to. Det er godt å bli tatt imot av instruktører som har masse erfaring, og vet hvordan de skal lære bort øvelser.

Håper alt står bra til med dere. Jeg ankom akkurat Bali, etter tre dager i Kuala Lumpur i Malaysia. Jeg holder på med noen guides om Sri Lanka for dere, og kommer fortløpende til å skrive mer om dagene mine i KL, i tillegg. Takk til alle dere som følger med på reisen min! Jeg har det helt fantastisk, og har kun blitt møtt av varme og glede fra alle mulige mennesker jeg har møtt på på veien. Jeg og Elise er noen skikkelige kløner, så det har også skjedd en del komiske ting som jeg gleder meg utrolig mye til å dele med dere.

Ha en super kveld, og husk å sjekk ut nettsidene til Jessyca og Magda ovenfor.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s