Sayonara, Japan

untitled-6-3untitled-2-5

untitled-7untitled-6-2

untitled-3-4

Tokyo… For en plass! Jeg har offisielt funnet min nye favoritt-storby (unnskyld, Paris), etter å ha tilbragt en uke på denne fantastiske plassen. Tokyo kan ikke forklares, det må oppleves. Det er liksom akkurat hva man forventer, og så enda mye mer. Den byen der slutter aldri å overraske. Da jeg kom dit, forventet jeg å se stort sett cosplay-ungdommer, menn i dress, robotmuséer og rare små butikker. Jeg forventet ikke å se så mye kultur i en så stor by, men sannheten er at Tokyo, har alt. Mote, teknologi, business, mat og masse, masse kultur. Bare det å ta lyntoget i Tokyo oppleves som et kultursjokk. Menneskene som vandrer rundt på togstasjonene er utrolig disiplinerte. De går i systematiserte rekker, stiller seg opp i faste køer, de spiser ikke mens de går, de spiser ikke på toget og de snakker ikke høyt i telefonen mens flere sitter rundt, for å unngå å plage andre. Toget er en hellig sone.

Jeg har ikke ord for hvor mye jeg elsket Japan. Akkurat som forventet. Jeg har alltid vært utrolig fascinert av den Japanske kulturen, og som ei jente som er oppvokst med verdens mest nerdete pappa, har Tokyo alltid vært en stor drøm å besøke. Dermed er jeg så glad, for at byen var akkurat det jeg hadde håpt på, og mer.

Når jeg reiser er det utrolig viktig for meg at kulturen viser respekt for alle mennesker, og dyr, noe jeg absolutt opplevde i Japan. De lokale menneskene i Tokyo var alle helt utrolig hjelpsomme og høflige, og jeg sitter igjen med enda større respekt for kulturen deres nå enn på forhånd.

Vi brukte den siste dagen vår, i går, på å shoppe, dra til spillarkader og photoboots, vi spiste sushi, drakk Sake, drakk matcha og satt på café. På starten av dagen, la vi fra oss all bagasjen vår på flyplassen, slik at vi kunne møte noen venner for karaoke og dra rett til flyet vårt i dag. Vi ble kjent med to superhyggelige gutter, fra Australia og Japan, som vi ble introdusert til gjennom min venninne Sara og en kompis fra Bali. Vi leide et karaokerom med dem i går kveld og sang av full hals i flere timer, etterfulgt av å ta lyntoget rett til flyplassen i natt. Elise og jeg sov på flyplassen i noen timer, før vi så vendte snuten mot Hong Kong 🙂

Vi ankom Hong Kong, i Kina, for få timer siden, og blir her i tre dager. Etter det, gjenstår kun to destinasjoner, før turen går hjem igjen til Canggu på Bali.

// Tokyo, what a place. I have officially found my new favourite city (sorry Paris), after a week well spent in this amazing place. The people are amazing and the culture is so cool and unique. When I travel, it is very important to me that the culture shows respect for human beings, both women, men and children, and also, of course, animals. I find that the Japanese culture consists of respect for others and I love how polite they are. 

Japan was amazing, and I loved every single bit of this marvellous place. Tokyo is such an easy city to explore, even though it is gigantic. Everything is so systematised and easily connected by bullet trains. It makes all of the districts very easy to find, and no matter how far the distance is, all of the districts are well connected to each other. Some times, when travelling, I find that bigger cities get kind of chaotic and impossible to explore and understand. Therefore, it was quite refreshing to get to a place like this, where everything is what it is.

On our last day, yesterday, we went shopping in Shibuya, followed by chasing cute photo boots and arcades, and then we went to find some sushi to wrap up the evening. I got some vegan sushi with fermented soy beans, cucumber, ginger and avocado, paired with a serving of hot Sake. After the sushi, we went to meet some friends for karaoke before leaving. We left our luggage at the airport yesterday morning, so that we could go straight from a karaokebar to our flight, haha. Turned out really great. We got to know two really cool guys, Shogo and Liam, of which we got introduced to by our friend from Bali and my bestie Sara from Norway. We rented a karaoke room for some hours, and had some mugs of beer while singing with our souls poured out. Our trip could not have ended better!

Now, we just got to Hong Kong in China, where we will be staying for three days, before going to our next destination. We only have two destinations left now, before going back home to Canggu 🙂

IMG_8791

Our amazing new friends, Liam from Australia and Shogo from Japan :-))

untitled-6untitled-4-2untitled-5

The sweetest sushi chef ever. He and his co chef had a good laugh when someone came and asked for sushi without fish and egg, hehe. As chefs with years of experience and great self respect, they of course managed to make an amazing platter of vegan sushi for me. You go, talented chefs!

We had the sushi at “Sushizanmai” in Shibuya. Great atmosphere, kind staff and good sushi+beer!

Have a great day, hugs, M

 

Advertisements

2 thoughts on “Sayonara, Japan

    1. Tusen tusen takk!! Jeg bruker canon eos500D med zoomlinse og fast sigma-linse med lav blender til det meste. Når jeg er på farten bruker jeg mitt kompaktkamera, Fujifilm x70 :-))) ha en fin dag

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s