Personal, Q&A, Trondheim, Uncategorized

Hello old friend, Trondheim

untitled-1untitled-2untitled-3

For snart to uker siden fløy jeg inn fra LA til hjembyen min, Trondheim, for å overraske venner og familie. Absolutt INGEN visste at jeg kom hit, så bakgrunnen for alle de sjokkerte menneskene i videoen jeg postet HER, var det faktum at de trodde jeg var på Bali igjen, haha.

Etter jeg ankom Trondheim har jeg hatt stappfulle dager, fylt med lunsjdater, kaffedater og hjemmebesøk til alle jeg ikke har sett siden i fjor sommer. Det føles veldig godt å være litt i Trondheim.

Hvorfor dro jeg tilbake? Når man har reist rundt i et halvt år, og vært i både Asia, Sør-Amerika og USA, blir man ganske sliten i hodet. Og ikke minst lei. Allerede i Desember begynte jeg å bli ganske lei av å bare loffe rundt på Bali uten å ha en grunn til å stå opp tidlig. Det har også blitt mindre og mindre spennende å utforske landene jeg har reist til, siden det til slutt ble så “hverdagslig” å reise. Jeg mistet kreativiteten min, og alt jeg klarte å tenke på, var at jeg ville til Europa igjen, for en liten periode. Det føltes ikke riktig å komme tilbake til Bali etter jeg feiret jul i Thailand. Det ble bare så kjedelig, fordi jeg følte jeg ikke gjorde noe av betydning der. Jeg hadde det kult med venner osv, men de har også sine egne liv med jobb og skole.

Siden jeg ikke er Indonesisk statsborger, er det ikke bare bare å få seg jobb der. Jeg får masse mails der folk spør om jeg jobber på Bali. Svaret er nei. Det er ikke noe lettere å få seg jobb på Bali som utlending enn det er i Norge som utlending. På Bali må du faktisk ha Kita for å jobbe, et slags jobbevisum som koster rundt 15-20 tusen kroner. Og det er hundrevis av expats og turister der, som har vært inn og ut av landet i flere år og har lyst på jobb, så man er ikke først i køen heller. Så, jeg foretrekker heller å prøve å jobbe på nett. Jeg liker heller ikke å føle at jeg tar jobber som turist, når det allerede er stor mangel på jobb for lokale. Jeg synes de bør prioriteres. Ikke meg, som tjener inn deres årslønn i løpet av en måned i Norge. Det er bare urettferdig.

Så, etter å ha vært inn og ut av Bali i nesten fem måneder i strekk, bestemte jeg meg for å dra til Trondheim en tur:-) Jeg er et menneske som liker å stå opp tidlig, og føle at jeg har ting å gjøre. I fjor sommer hadde jeg tre jobber i tillegg til bloggen, og hadde masse ærend hver dag. Så det var ganske uvant å plutselig sitte der med alle gjøremål unnagjort og ingen jobb å våkne til hver dag! Det er deilig i starten, men etter et halvt år blir det litt mye.

Jeg synes det er skikkelig godt å være hjemme i Trondheim igjen. Jeg kommer til å dra tilbake til Bali rundt April/Mai tror jeg! Når man har vært et sted alt for lenge er det sunt å få litt pusterom. Enten det er Trondheim i Europa eller Bali i Asia. Jeg trenger å leve litt mer strukturert nå, og få ny energi. Jeg trenger å møte dagen med et positivt sinn, og klare å oppleve hverdagen uten å få så masse nye intrykk skutt inn hele tiden. Man blir så nummen når man ser nye ting hver dag, og til slutt klarer man ikke å sette pris på ting lenger. Da jeg var i Chile klarte jeg ikke å nyte det i det hele tatt, og jeg hadde null lyst til å reise rundt. DA, visste jeg at nå, er det på tide å dra hjem. Til Norge.

Det at jeg er i Norge nå forandrer ikke situasjonen min på Bali:-) Jeg skal svare på spørsmålsrunden så snart jeg får tid! De siste to ukene ble veldig spontane og fylt med masse rart, så jeg har vært veldig sosial og nærmest ikke rørt bloggreier de siste dagene. Nå begynner det å roe seg litt, og jeg har også en stor nyhet å komme med! Forteller mer siden. Jeg skal på photoshoot med Shine.no i dag, etterfulgt av lunsjdater, besøk, øl og middagsdater. Ha en superfin fredag, vi høres! <3

// Almost two weeks ago, I posted a video of me surprising my family and friends in Norway. What happened? So, I flew in from LA to surprise my family, Sunday the 18th of January. I’ve been thinking about going back to Norway for a bit for a long time now. I caught myself in not enjoying travelling anymore, and I was just getting very tired of not having a good routine. Last summer, I had three jobs here in Trondheim, and I was running around town all day every day doing errands and meeting people. So, those routines disappearing and melting into being on a vacation for so long, felt very wrong for me. As much as I love Bali, I was starting to get bored there already in December, after being in and out of the country for almost 5 months. That’s just how life is. No matter if you’re in Asia or Europe, you will get bored after staying too long in one place. So I figured I needed to get some new energy again, and go back home to Trondheim for a bit to work and get ready to travel again. It’s so important to appreciate travelling and to be able to see the beauty of the countries you visit. I hate being ungrateful, and always try to turn every situation into a positive one. So when I started to get bored in Asia, and even South-America, I knew it was time to remove myself from the situation a bit, so that I can love travelling again.

Some time up North was much needed right now after half a year down south. Not just for the snow, but to reconnect with myself and water my interception a bit. I need some clarity, some pure energy, and to just «exist» for a little while. No new impressions pouring into my brain 24/7, and no alarm systems wearing out my brain. Travelling is amazing, but for a sensitive soul like me, it can be quite exhausting to always be so alert and to have to have your mind focused on receiving new information at all times. Now, I need to be in familiar surroundings, so that I can just, exist, without receiving, and without processing strange vibrations. ❤️ Bali, I’ll be back when my body is recharged with new and pure energy, so that I have all my best to give to you.

I have a big job at a vegan festival here in April, so I expect to be back on Bali in April/May, but we’ll see. I’m not planning anything, I just want to do what feels right for my heart. And PS; even though I am in Trondheim, my situation on Bali is not changed. I have been running around like crazy for the last two weeks, doing errands, meeting old business partners, meeting friends over countless lunch dates and visiting my family. SO my Q/A is a bit delayed, haha. These past weeks just didn’t turn out as planned (as I love) but that results in little time for blogging. I also have some big news for you that I will announce later. 

I love you guys, thanks for all the lovely feedback on my video! Hope you all will have a wonderful Friday:-) I am doing some shoots and lots of lunch/dinner/beer dates today. See ya!

Leave a Reply